Faktura-Matični broj kupca

By | 30/09/2019

S obzirom da je neophodno da na fakturi pored postojećih podataka o kupcu bude i matični broj kupca, potrebno je uraditi update programa i kontaktirati programera za korekciju izgleda fakture. Važi i za DOS i WIN korisnike koji štampaju fakture iz programa. Prema odredbama člana 29. Zakona o trgovini („Sl. glasnik RS”, br. 52/2019), trgovac je dužan da poseduje… Read More »

Obračun naknade za prevoz

By | 05/08/2019

Obracun naknade za prevoz nalazi se u obrascu ppp-pd. Otvorite novu prijavu i kod dopune izaberite-‘Naknada prevoz’ , zatim u polje naknade unesite iznos naknade(neto) i u polje neoporezivi iznos unesite zvanicni neoporezivi iznos(neto- 3914.00) ako je dokumentovano a ako nije onda unesite 0.00. Kroz dopunu ce povuci radnike za koje ste uneli sate. Postoje 4… Read More »

Uputstvo za slanje izvestaja na mail iz programa- WIN-verzija

By | 27/12/2018

Bilo koji izvestaj iz programa mozete poslati na mail direktno iz programa koristeci vas gmail nalog: 1- Otvorite Gmail nalog 2- Otvorite browser i idite na link: https://myaccount.google.com/lesssecureapps tu morate dati dozvolu da se vas nalog moze koristiti iz neke aplikacije: cekirajte- Allow less secure apps: ON Detaljno uputstvo mozete pogledati na: Uputstvo za slanje mail-a… Read More »

Poboljsano zatvaranje stavki-Win verzija

By | 10/12/2018

– Kod unosa naloga poboljsana opcija zatvaranja stavke (u prikazu nezatvorenih stavki dodata je informacija o iznosu koji nije zatvoren) – U opciji salda konta  kada zatvarate stavke imate informaciju o saldu po sifri zatvaranja – U izvestaju Specifikacija salda konta dodat izbor po datumu naloga ili valute

Podesavanje Startnih modela knjizenja

By | 06/12/2018

Dodata je nova opcija za lakse podesavanje modela knjizenja. Startni modeli knjizenja se koriste kod otvaranja nove firme. Sada mozete da ih podesite i prekopirate za sve firme. Maloprodaja, Robno, Proizvodnja, Fakture usluga i Plate. U win verziji nalazi se u svakom od navedenih programa u meniju programa-administracija, a u dos verziji u meniju – pomocne… Read More »

POPDV – Analitika- Modeli

By | 06/08/2018

Na POPDV obrascu mozete sada da vidite analitiku stavke, odnosno stavke KPR i KIR koje su ukljucene(uskoro i stampa) Odradjen je programski deo za unos (u KPR i KIR) specificnog modela-seme za knjizenje u POPDV obrazac. Modeli ce se vremenom dodavati za specijalne – “nestandardne slucajeve” Napomena za clan 10 kod ulaza(interni obracun): U KPR… Read More »