POPDV – Analitika- Modeli

By | 06/08/2018

Na POPDV obrascu mozete sada da vidite analitiku stavke, odnosno stavke KPR i KIR koje su ukljucene(uskoro i stampa) Odradjen je programski deo za unos (u KPR i KIR) specificnog modela-seme za knjizenje u POPDV obrazac. Modeli ce se vremenom dodavati za specijalne – “nestandardne slucajeve” Napomena za clan 10 kod ulaza(interni obracun): U KPR… Read More »

POPDV-XML

By | 06/08/2018

– Korigovan je xml fajl za elektronsku predaju POPDV obrasca – KPR i KIR : – u ‘filter’ (izdvajanje iz knjiga odredjenih delova) dodata je i vrsta promene(napr. clan 10….)

Obrazac POPDV

By | 16/04/2018

Zavrsen je ekran za novi obrazac POPDV. Korisnicko uputstvo za popunjavanje obrasca  mozete preuzeti  na linku: http://www.softsky.rs/download/korisnicko_uputstvo_popdv.pdf Specificnosti unosa podataka u KPR i KIR: Vrlo malo je izmena na ekranima za KPR i KIR. Podatke kao sto su ‘avans’,’ obveznikpdv’ treba tacno uneti. Za uvoz su osnovica i pdv odvojeni po stopama. Dodate su nove… Read More »

Maloprodaja-Radnje koje se vode finansijskim razduzenjem

By | 22/01/2018

* Za poslovnice u maloprodaji koje vodite finansijski dodata je opcija u meniju “Lageri-Fin.stanje po tarifama na odredjeni dan”, koja vam daje nabavnu vrednost i prodajnu vrednost po tarifama za odredjeni datum ili na kraju godine za prenos u pocetno stanje nove godine. * Dodata je i opcija “Rekapitulacija po tarifama” u “Stanju po kalkulacijama” … Read More »

Uvoz izvoda – Finansijsko – Win verzija

By | 24/09/2017

Jos jedna korisna opcija koja ce ubrzati rad: knjizenje izvoda u finansijsko knjigovodstvo. Opcija ‘Finansijsko knjigovodstvo-Nalozi u radu’. Windows verzija. Na dnu ekrana( nalozi u radu) imate komandno dugme(sa dve strelice) preko koga pokrecete uvoz izvoda. 1. Trazite od vasih klijenata koji imaju elektronsko bankarstvo da vam dostave izvode u elektronskoj formi(.txt tip fajla) 2. Sacuvajte… Read More »

Web servisi NBS

By | 07/09/2017

Od sada je windows verzija programa povezana sa centralnim registrom imalaca racuna u Narodnoj banci Srbije putem web servisa koji nudi NBS. U sifarniku partnera i sifarniku firmi mozete pretraziti bazu NBS po maticnom broju,pibu ili delu naziva i preneti automatski podatke u Vas sifarnik (naziv, adresa, mesto,maticni broj,pib, sifru delatnosti, ziroracun). Potrebno je da uradite… Read More »